Kupolmuttrar för design

En kupolmutter kombinerar en mutters vanliga egenskaper med ett stilfullt och snyggt utförande.
Själva toppen på muttern är som namnet kupolmutter antyder rundad eller mer exakt kupolformad.
.

Kupolmutter, när ytan räknas

Då muttern tack vare sin kupolform utgör ett trevligt blickfång kan man använda den i de sammanhang när utseendet har betydelse.
Man kan där säga att en kupolmuttern är för muttrar vad silkon och botox är för vissa kvinnor.
Med andra ord bara yta inget större djup.
Dock så kombinerar kupolmuttrarna både ytan och funktion. Våra muttrar är försedda med gängor så det går att använda som muttrar också, inte bara som ett vackert blickfång.
.

Kromade kupolmuttrar

För att ytterligare bättre på utseendet hos våra muttrar kan vi åta oss att förkroma dem också. Vi kan där erbjuda två alternativ:

    • Potemkinkrom

En metod som vi själva har utvecklat efter den som brukar kallas för potemkinkuliss. Vi målar helt enkelt mutter i en kromliknande färg. På avstånd så är det omöjligt att avgöra om den är kromad eller målad. Dessutom finns möjligheten att få muttrarna svartkromade på detta sätt. Ja faktiskt i vilken färgkulör som helst.

    • Självkromat

Om nu prompt vill ha muttern kromad så där med farliga kemikalier så kan vi hjälpa till med det med. Vi har ett speciellt kromset som vi kan leverera med till varje mutter. Sedan får ni med några länkar till internetet så ni själva kan kroma muttrarna precis som nu vill ha dem.

.

Kromade muttrar, referenser

Precis som med våra andra muttrar som låsmuttrar och vingmuttrar har vi ett antal referensobjekt på var våra kupolmuttrar finns någonstans.
Finns ingen större anledning att ta upp de mindre objekten som att vi är huvudleverantör till ett mycket känt sportbilsmärke. Det med hästen på.
Utan vårt paradobjekt är Peterskyrkan i Rom. Kupolen där är nämligen vår allra största mutter M20. Den är kromad enligt potemkinmetoden.
Och duger den metoden för Guds företrädare på jorden så lär det duga för dig som kund också.
.

Kupolmuttrar, kupolmutter, kromade muttrar,