Sexkantsmutter för speciella behov

Våra sexkantsmuttrar tillhör de mest exklusiva muttrarna som vi tillverkar. Vår lagerhållning är av dessa skäl mycket begränsad då vi mest tillverkar den på beställning för de kunder som har speciella krav på sina muttrar.
Och i de fall när andra mer allmänna muttrar inte duger. Med andra ord när vår fyrkantsmutter inte kan tillgodose en kunds behov så behövs en sexkantsmutter.

.

Sexkantsmuttrar i rymden

Vår sexkantsmutter är berest skulle man kunna säga. Sedan NASA började använda vår speciellt framtagna modell så har de gjort resan ut i rymden mer än 30 gånger genom årens lopp.
Våra sexkantsmuttrar har en alldeles speciell högst väsentlig funktion på NASAs rymdfärjor. De sitter i alla ytterdörrar, eller utgångar skall man kanske kalla det för. Dess funktion där är att hindra dörrarna från att öppnas under färd. För att öppna en dörr oavsiktligt i rymden kan få katastrofala konsekvenser –  för i rymden kan ingen höra dig skrika.

.

Sexkantsmuttrar till flyget

Efter framgångarna med rymdfärjorna så siktar vi om inte högre så väl upp i luften en del. Testomgångar hos de stora flygbolagen pågår just nu med våra sexkantsmuttrar just för att säkra flygplansdörrarna från oavsiktlig öppning under en flygning. Visserligen blir kanske effekterna fullt så allvarlig som på en rymdfärja om en flygplansdörr öppnas, men det är nog så otrevligt ändå.

.

Magnetdragare för en sexkantsmutter

En av de stora fördelarna med sexkantsmutter är just att de inte är lätta att skruva upp. Utan det krävs ett speciellt verktyg; magnetdragare för att kunna öppna en konstruktion som använder sig av sexkantsmuttrar. En extra säkerhet för att undvika att dörrar öppnar sig när man inte vill att de skall öppna sig.

.

Sexkantsmutter. Art.nr NASA010598

.

Detaljerade uppgifter här på artikelsortiment.

.

Denna sida för: sexkantsmuttrar, sexkantsmutter, magnetdragare